اسلامطب اسلامیفارسی مقالات
برنامه غذایی برای کاهش وزن و سلامتی
دین اسلام کاملترین دین است و از این رو با عمل به دستوراتش همیشه سالم و سلامت خواهیم بود

در این مطلب قصد داریم شما را با بهترین برنامه غذایی ممکن آشنا کنیم ؛ برنامه ای که نویسنده ی آن خالق مصرف کننده آن است ” چی از این بهتر”
قبل صبحانه:
ناشتا (بعد از نماز صبح):
– ۲۱ دانه مویز قرمز (کشمش هسته دار)
– یک قاشق مرباخوری عسل همراه با حداقل 7 عدد سیاهدانه (جویده شود)
– یک عدد سیب رسیده
– یک عدد به رسیده برای تقویت قلب
– فالوده عسل بهمراه سیب سرخ
– یک خوشه کوچک انگور
وعده صبحانه (حدود ۴ ساعت قبل از اذان ظهر):
– یک لیوان شیر طبیعی گاو بهمراه هفت عدد خرما
– یک قاشق غذاخوری مخلوط سه شیره (انگور، خرما، توت)
– یک لیوان دمکرده بادرنجبویه (چای حضرت علی ع)، سنا، به، زیره و بابونه به همراه عسل
– یک لیوان کوچک یکی از دمکرده های دارچین، آویشن، اسطوخدوس
– سویق گندم یا جو یا سیب بمیزان یک یا دو قاشق بصورت خشک یا همراه روغن زیتون (برای کودک بهمراه شکر سرخ)
– یک قاشق شکر سرخ (طبرزد)
– یک قاشق مرباخوری عسل چندگیاه
– یک عدد شلغم
– نان سبوسدار با مربای هویج یا بِه
– نان تست با روغن زردگاوی یا روغن شحم گاو
– هلیم با طریقه پخت اسلامی
– آش حبوبات، آش برنج، آش سبزی همراه با مصلحات
– یک کاسه نخود پخته یا باقلای طبیعی پخته (باقلای طبیعی ریز برای افراد فاویسم همراه صفرابر، بلا مانع بلکه نافع است)
– ۷ عدد خرما (بخصوص برنی)
– آب پرتقال یا آب خربزه با خرما
وعده ناهار:
در آداب اسلامی وعده ناهار وجود ندارد و به جای آن بهتر است میوه خورده شود.
همچنین برای رفع گرسنگی باید صبحانه را کامل به همراه سویق خورده و شام را زود، بعد از نماز عشاء خورده شود.
نکته: خواب قیلوله یعنی نیم ساعت قبل از اذان ظهر فراموش نشود.
نکته: حذف نهار بایستی تدریجی صورت پذیرد.
مناسب برای طول روز (بین صبحانه، شام):
وعده ی غذایی بین صبحانه و شام موجب تخریب مزاج و سلامت بدن است اما در صورت فشار گرسنگی، موارد زیر وعده به شمار نمی آیند:
– شربت خاکشیر
– شربت عسل و لیمو
– چند عدد میوه مانند لیموشیرین، انار، هویج، زردآلو، گلابی، به، خرما، انجیر
– کاهو همراه با سکنجبین
– چند قاشق سویق
– کفی از نان تست با روغن زردگاوی یا روغن شحم گاوی یا روغن ارده ی کنجد
– جویدن کندر
– فالوده سیب و بیدمشک و عسل
– آب کاسنی
– شلغم یا نخود یا بلال یا باقلای طبیعی (ریز) پخته شده
– دمکرده ی تخم خربزه یا تخم کرفس یا خاکشیر
– آب شلغم بهمراه عسل
– چند عدد سنجد
شام:
لیست غذاهای سنگین:
– خورشت گوشت گوسفندی پخته شده با شیر
– شوید پلو با ماست و زنیان
– خورشت کدو مسمّی یا حلوایی با پوست
– قورمه سبزی
– قیمه (همراه کدو یا بادمجان یا بدون آنها)
– ماهی کبابی حداکثر یک یا دو هفته یکبار
– خورشت (یکی از کدو، بادمجان، بامیه یا لوبیا) مخلوط با گوشت یا بدون گوشت
– دمپخت حبوبات مخلوط با گوشت یا بدون گوشت
– کلم پلو، لوبیا پلو، عدس پلو، سبزی پلو (همراه با مصلحات)
– کوفته
– کوبیده یا بریانی
– انواع ته چین
– فسنجان با پنیر (بعلت وجود گردو در فسنجان حتما پنیر استفاده شود)
لیست غذاهای سبک:
– نان سبوسدار بهمراه پنیر و گردو (همراه ماء الجبن (آب پنیر) طبق دستورالعمل کانال)
– انواع آش همراه مصلحات
– انواع سوپ همراه مصلحات
– تخم مرغ سرخ شده با روغن زیتون و پیاز سفید (همراه عسل خورده شود)
– انواع کوکو (مثلا کوکوای که با تره درست شده بی نمک باشد به همراه روغن زیتون) و کباب تابه ای
– خوراک بادمجان یا خوراک لوبیا
– نان سبوسدار و هلیم اسلامی (بدون آرد سفید)
– آش گُل سرخ
– خوراک کدوبادمجان وپیاز در روغن زیتون
توصیه هایی در کنار سفره:
– برگ کاسنی، برگ چغندر، خرفه
– انواع سبزی بخصوص تره، ترب، ریحان، کرفس (شاهی و گشنیز از سبزی مصرفی حذف شود)
– کاهو، پیاز، کلم پخته
– مخلوط آویشن، سایه دانه و نمک قبل و بعد از غذا
– انواع سویق (گندم، جو، سیب، عدس، کنجد و …)
– یک قاشق مربا خوری روغن زیتون و نمک دریا
– مصلحات غذاهای سرد مانند (عسل، خرما، سیاه دانه، زیره، آویشن، گلپر و شوید) و مصلحات غذاهای گرم مانند (لیمو و سرکه خانگی)
– یک قاشق آبغوره ی طبیعی (نجوشیده و بی نمک) همراه غذا
آداب نوشیدن آب:
۱- آشامیدن آب بعد و قبل از غذا:
– خوردن آب بعد از غذاهای گوشتی و چرب ممنوع.
– خوردن آب زیاد بعد از غذا مشکلی ندارد؛ چه بسا نخوردن آب بعد غذا عامل زخم شدن معده می باشد.
– خوردن آب بین غذا باعث بماری های کبدی همچون کبد چرب می شود و ممنوع است.
۲- آب نوشیدن (بر اساس احادیث طب اسلامی):
– در اردیبهشت ماه: ناشتا آب خوردن ممنوع است.
– در آذر ماه: شب ها آب خوردن ممنوع است.
– روز آب گرم خوردن مطلوب است.
– آبان ماه: آب کم خوردن مطلوب است.
– مرداد ماه: آب خوردن مطلوب است.
– بهمن ماه: آب گرم خوردن مطلوب است
آداب غذا خوردن و پرهیزات:
۱- ساندیس، سوهان، کشک کارخانه ای، سرکه کارخانه ای، آب لیموی کارخانه ای، انواع لبنیات پاستوریزه/استرلیزه و هموژنیزه، آدامس های مصنوعی، سس مایونز، بستنی های صنعتی، بیسکویت، ماکارونی، کره کارخانه ای، میوه های فرنگی (بدلیل ترکیب ژنی با حیوانات)، فلوراید (سرطان زاست)، آفت کش/حشره کش، شوینده های شیمیایی، نرم کننده های شیمیایی، خوش بو کننده های شیمایی، بطور مداوم نباید از یک دمنوش استفاده نمود، خوردن یخ، آب یخ، غذا و نوشیدنی داغ، هر چیز کال و نرسیده، گوجه فرنگی، رب و سس گوجه فرنگی، محصولات گل خانه ای، افراط در ادویه تند و فلفلی، چای سبز و سیاه، سوسیس، کالباس، همبرگر، پیتزا، نوشابه، دلستر، چیپس، پفک، لواشک، ترشیجات غیرطبیعی، نان سوخته، ته دیگ، آبلیموی غیرطبیعی، انواع کنسروها، کیک، پیراشکی، ساندویچ بازاری، سرکه غیرطبیعی، انواع ژله، کاکائو، شکلات، بستنی، فالوده، لبو (چغندر)، کره و پنیر غیرطبیعی، کره گیاهی، غذای مانده بخصوص پنیر مانده ممنوع است.
۲- بجای نمک یددار صنعتی از نمک دریا (پودر نشده) استفاده شود.
۳- روغن مایع و جامد بجز روغنهای طبیعی ممنوع است (بخصوص روغن جامد و روغن مخصوص سرخ کردن)
۴- گوشت گاو ممنوع است (جز در بیماریهایی مثل پیسی و بهق).
۵- پرخوری ممنوع است (قبل از سیر شدن باید از غذا دست برداشت).
۶- تندتند خوردن بدون جویدن کافی، پشت سرهم لقمه برداشتن، ایستاده و در حال راه رفتن غذا خوردن و حرف زدن بین خوردن و تنوع زیاد غذاها سر سفره ممنوع است.
۷- میز غذاخوری و قاشق در زمان پیامبر نیز بوده ولی استفاده نمیکردند.
۸- پرخوری و میان وعده های زیاد ممنوع است و شدیدا باعث ازدیاد سودا در بدن می شود.
۹- خوردن غذاهای سبک مانند سالاد قبل از غذای سنگین ممنوع است.
۱۰- بوکردن میوه ها قبل از خوردن سفارش می شود.
۱۱- خوردن غذاهای طبع سرد بدون مصلح گرم، ممنوع است.
۱۲- آب آشامیدنی، آب جوشیده ی ولرم (آب فاتر) باشد.
۱۳- بجای گوجه، در کنار کباب کوبیده، از پیاز کباب شده و سماق و ریحان استفاده شود.
۱۴- روغن زیتون برای طبخ غذا در شب و روغن شحم گاو و دنبه گوسفند در صبحانه یا طول روز است.
۱۵- دراز کشیدن بلافاصله بعد از غذا و قبل از شستن دست ها و دهان، ممنوع است.
۱۶- خوردن زیاد ماهی ممنوع است.
۱۷- ترک وعده ی شام ممنوع است (برای رژیم لاغری، وعده ی ناهار ترک شود).
۱۸- یک قاشق شکرسرخ قبل از خواب میل شود.
۱۹- تخم مرغ با پیاز خورده شود.
۲۰- ماست با زنیان خورده شود.
۲۱- کله گوسفند با سویق خورده شود.
۲۲- سوپ جوجه خورده شود.
۲۳- ماست خوردن، هندوانه خوردن و خربزه خوردن در ناشتا ممنوع است.
۲۴- خوردن زیاد تخم مرغ بخصوص آبپز ممنوع است.
۲۵- خوردن سبزی شاهی شبانه و گشنیز ممنوع است.
۲۶- در حالت جنابت غذا خوردن ممنوع است (مگر اینکه مزمزه و استنشاق کند)
۲۷- زیاده روی در خوردن آلو ممنوع است.
۲۸- خوردن مرکبات در شب ممنوع است.
۲۹- خوردن خرماهای سرد مانند کبکاب و رطب ممنوع است (موجب فلج شدن)
۳۰- خوردن غذای گرم (داغ) ممنوع است.
۳۱- خوردن گوشتی که سه روز مانده باشد ممنوع است.
۳۲- خوردن سیب کال ممنوع است.
۳۳- غذاهایی که با هم خوردنشان ممنوع است:
– مصرف شیر با هر میوه و غذای دیگر غیر از خرما.
– مصرف تخم مرغ با ماهی (موجب قولنج، دندان درد و بواسیر)
– مصرف غذاهای سرد و گرم با هم.
– مصرف غذاهای گوناگون با هم.
– مصرف با هم غذاهایی که دارای طبیعت سرد هستند.
– مصرف غذاهایی که دارای طبیعت گرم هستند.
– مصرف سویق با شکر (موجب ضعف جنسی مردان)
۳۵- قبل از غذا خوردن حتما دستها شسته شود و بلافاصله و بدون خشک کردن دست، سر سفره بنشیند.
بعد از غذا نیز دهان و دستها با صابون شسته شود. (بعد از غذا بایستی دستها خشک شود)
پیشگیری جامع:
۱- ناشتا ۲۱ دانه مویز قرمز
۲- قبل از خواب شکرسرخ
۳- حجامت هر سال حداقل یکبار
۴- سیب هر روز صبح
۵- نمک دریا قبل و بعد غذا
۶- کم خوری بخصوص ترک ناهار
۷- سبزیجات هفتگی (تره، ریحان کوهی، کدو، بادنجان، کاسنی)
۸- لبنیات هفتگی (شیر طبیعی گاو، ماست و زنیان، پنیروگردو)
۹- گوشت هفتگی (گوشت گوسفند پخته شده با شیر، کباب زغالی گوسفندی)
۱۰- رعایت مصلحات غذا
۱۱- ماساژ کل بدن هفته ای یکبار با روغن بنفشه ی خالص بر پایه روغن زیتون یا روغن کنجد
۱۲- کندر نر شیرین
۱۳- آب فاتر، آب باران
۱۴- شیر
۱۵- شانه کردن زیاد
۱۶- کاسنی نشسته
۱۷- حمام اسلامی
۱۸- آویشن و نمک قبل و بعد از غذا
۱۹- داروی ترکیبی هاضوم (ترکیب سیاهدانه و آسیاب شده آویشن و زنیان به نسبت مساوی) قبل از غذا
درمان جامع:
۱- داروی جامع امام رضا علیه السلام
۲- نیمکیلو سیب
۳- رفع یبوست
۴- رفع بلغم
۵- تعدیل مزاج ها
۶- عسل خوب بهمراه ۷ عدد سیاهدانه
۷- شیر و ادرار شتر ماده
۸- غذای تلبینه
۹- کندر نر شیرین
۱۰- آویشن و نمک قبل و بعد از غذا
۱۱- داروی ترکیبی هاضوم (ترکیب سیاهدانه و آسیاب شده آویشن و زنیان به نسبت مساوی) قبل از غذا